Sinterklaasverhuur Regio Utrecht Sint en Piet op bezoek bij u thuis of op het werk De echte Sint en Piet komen graag bij u thuis!!
Sinterklaas verhuur voor de regio Utrecht - De echte Sint en Piet bij u thuis of op het werk - Sinterklaasviering voor jong en oud!
Sinterklaasavond met Sint en Piet op bezoek bij u thuis
Surprises

Weet u nog een leuke Sinterklaas surprise? Wij plaatsen graag nieuwe surprise ideeŽn op onze website! Stuur uw idee naar: webmaster@sinterklaasutrecht.nl, alvast bedankt!

Surprises
Papier-maché
Ideetjes voor surprises
Eenvoudige materialen om surprises mee te maken


Surprises
Een leuke gewoonte bij het Sinterklaasfeest is het maken van surprises. Vaak worden er eerst lootjes getrokken en moet je een surprise maken voor degene van wie de naam op het lootje staat dat je hebt getrokken.
Het valt af en toe niet mee om iets origineels te verzinnen voor een surprise. Hoe bedenk je nou een leuke surprise? Wat kan helpen bij het verzinnen van een suprise is te letten op typische kenmerken van iemand: ziet hij er op een speciale manier uit, houdt hij heel erg van bepaald eten, wat voor een hobbies en interesses heeft deze persoon (denk aan muziek, computerspellen, sport, films), maakt hij bepaalde grappen, heeft hij bepaalde gewoontes?
Je kunt ook een surprise maken die helemaal niets met die persoon te maken heeft maar wat toch grappig is, bijvoorbeeld een taart van gips, heel mooi versierd met echte eetbare versieringen, of een kadootje helemaal in een bol wol inrollen, iets moois maken van papier-maché. Verder zijn vieze surprises vaak ook erg leuk.
Wat je ook kunt doen is een eenvoudige surprise maken en daar een prachtig gedicht bij doen.


Surprise van papier-maché
Scheur repen oude krant en plak deze laag voor laag op elkaar met behangerslijm (dit kun je kopen in een verfwinkel of behangzaak). Maak de lijm niet te nat want dan duurt het drogen heel lang! Voordat je je surprise gaat verfen moet je wachten tot hij helemaal doorgedroogd is, eventueel kun je het drogen versnellen door het een nachtje op een warme plek te zetten, bijvoorbeeld bij de verwarming. Een bol maken van papier-maché (voor bijvoorbeeld een voetbal of hoofd) is heel simpel. Blaas een ballon op en maak een goede dikke laag papier-machť om de ballon heen. Laat deze helemaal doordrogen en prik daarna met een naald de ballon stuk.


Ideetjes voor surprises
Papier-maché surprise.
Een taart van gips maken met daarin het kadootje.
Een gat in een dik boek maken en daar een kadootje in verstoppen.
In een lege fles een gedicht stoppen (flessepost).
Een kadootje helemaal omwinden met wol zodat je een grote bol wol krijgt.
Een dienblad of verjaardagskalender maken met foto's van familie/vrienden/een geliefde erop afgebeeld.
Een kado verstoppen in een oude computer.
Een (gevulde) boodschappentas.
Voor aanstaande vaders of moeders: een luier met een geurvreter erin.
Een grabbelton maken met allerlei kleine (nep)kadootjes erin.
Een pop of knuffelbeest maken of kopen en daarin het kadootje verstoppen.


Eenvoudige materialen om surprises mee te maken
Melkdozen
Schoenendozen
Plukwatten / wattenbollen
Vouwblaadjes
Aluminiumfolie
IJzerdraad
Wol
Oude kranten
Satéprikkers
Oude lapjes stof
Conservenblikken
Jampotten / flessen
Hout
Papier maché
Gips
Sinterklaas foto's Sinterklaas foto's Sinterklaas foto's Sinterklaas foto's Sinterklaas foto's